Ny generalsekreterare för Sveriges 4H

Hej alla engagerade 4H-are!

Jag heter Bodil Åström och jag ser fram emot att börja som 4Hs nya Generalsekreterare.

Jag är ivrig att tillsammans med er arbeta för att nästa generation vuxna ska kunna utvecklas till, som ni så väl beskriver; engagerade, välmående och ansvarstagande människor med respekt för omvärlden. Och jag måste säga att jag är imponerad av de driftiga och engagerade ungdomar som redan jag mött i rekryteringsprocessen. Heja er!

I mitt yrkesliv har jag mycket god erfarenhet av verksamhetsledning i både ideell verksamhet och affärsdrivande bolag. Jag har tidigare arbetat i en medlemsorganisation med fokus på medlemsnytta och medlemsrekrytering, och jag vill bidra till en ännu mer framgångsrik 4H-organisation.

Jag ser fram emot att träffa er alla och lära mig mer om verksamheten som jag verkligen tycker har ett mycket viktigt syfte. Ni arbetar för en god sak och det är inspirerande!

Jag är uppvuxen med djur och friluftsliv och det är fortfarande där jag hämtar ny energi. Ett annat stort intresse som ger mig energi är musik, och då främst sång som jag utövar aktivt. Jag gillar också att gräva i trädgården och umgås med min man och mina två snart vuxna söner.

Jag har turen att bo nära en nystartad 4H-gård och har med stort engagemang följt uppbyggnaden av Ersboda. Jag har hoppat in som frivillig arbetskraft och det har verkligen varit inspirerande att lära mer om 4H och allt bra som finns i organisationen. Det är också inspirerande att se hur 4H skapat en samlingsplats för kommunens invånare där alla känner sig välkomna.

 
Vad kan jag bidra med?

Ett stort engagemang och intresse för 4H.

En framtidstro och övertygelse om att 4H behövs och har ett viktigt uppdrag.

Erfarenhet av verksamhetsledning, ekonomi och HR. Dessutom har jag arbetat med ledarskap, värdegrund och mångfald.

Samarbete och kommunikation.

 
När börjar jag?

Ivrig som jag är har redan tjuvstartat min introduktion tillsammans med VU parallellt med nuvarande arbete, men jag drar igång på full tid i Augusti. Vi ses!

 

Generalsekreterare Bodil