Dubbelvinst för Halland på Jubileumsgalan

kollage_halland

Hallands 4H fick dubbel anledning att fira efter att ha kammat hem två priser på Jubileumsgalan 2018. Det traditionsenliga evenemanget “Bland tomtar och troll”  som årligen lockar 2000-3000 personer till Stättareds 4H-gård tog hem priset för Årets Projekt. Priset för Årets Anställda gick till kretsinstruktören Andreas Andersson som arbetat i 4H i över 10 år. 

I motiveringen till varför Andreas Andersson valts ut till Årets Anställda tackades den tama tuppen Gunnar som enligt utsago var den varelse som fått in Andreas i 4H. Nu har det gått många år sedan Andreas Andersson först tog klivet in i organisationen och under åren har han inspirerat många ungdomar och bidragit till många gods skratt och minnen. När han mottog priset på galan var han lite lätt skakig.

“Oj, alltså.. jag är rörd. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Det är på väg att komma tårar. Tack så jättemycket för detta”

“Oj, alltså.. jag är rörd. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Det är på väg att komma tårar. Tack så jättemycket för detta”, sa han när arrangörerna för galan hängt guldmedaljen med grönt band runt hans hals och tilldelat honom diplom och gåvokort.

Priset för Årets Projekt togs emot av Henric Nilsson, en av de ideella eldsjälar som är med och driver projektet “Bland tomtar och troll” som med lätthet kvalar in på listan över de största besöksevenemangen inom Sveriges 4H. Ett 60-tal ideella engageras då mellan 2000-3000 personer besöker gården under ett fåtal intensiva timmar.

Antonia Mossberg är gårdsföreståndare på Stättareds 4H-gård. Hon var på plats på galan när priset för Årets Projekt delades ut och var sprudlande glad.

“Det är så himla kul! De är verkligen värda detta”

“Det är så himla kul! De är verkligen värda detta”, sa hon efteråt.

“De ideella gör ett otroligt bra jobb med detta evenemang”, fortsätter Antonia.

“Det är ett av årets viktigaste arrangemang för gården och man kan säga att det är ekonomiskt avgörande för vår gård. Utan detta engagemang från ideella skulle det vara svårt att bedriva den verksamhet som vi idag har på Stättareds 4H-gård”, avslutar Antonia Mossberg.