Lediga jobb & ideella uppdrag

Projektledare och kommunikatör

4H startades i USA 1902 och kom till Sverige för över hundra år sedan. Sedan dess har 4H-andan och våra metoder spridit sig över hela världen och idag finns vi i 80 länder. Arbetssättet som genomsyrar allt vi gör är ”lära genom att göra” och vårt syfte är att utveckla barn och ungdomar till engagerade, välmående och ansvarstagande människor med respekt för omvärlden samt att främja ett sunt levnadssätt för barn och ungdomar genom friluftsliv, aktiv fritidsverksamhet och kulturella aktiviteter.

Idag har vi 200 klubbar varav ett 30-tal på 4H-gårdar med 2,5 miljoner besökare per år. Sammanlagt är vi 10.000 medlemmar runt om i Sverige.

Under 2022 kommer vi driva flera projekt finansierat av Svenskt Friluftsliv. Vi söker en visstidsanställd projektledare då vi under 2022 kommer att genomföra ett större projekt. Projekt syftar till att fler barn och unga ska mötas tillsammans ute i naturen. Projektet kommer att leda till att fler barn och unga får testa på att åka på läger och vara utomhus under sommaren. Det kommer leda till ökad kännedom om friluftsliv och allemansrätten hos dessa barn samt till motion och rörelse utomhus. Något som vi tror kommer att ge mersmak och påverka deras vardagsintressen även efter lägrets slut.

I uppdraget ingår att:

·         Planera sommarläger

·         Jobba på plats och leda sommarläger

·         Utbilda lägerledare

·         Skapa kommunikation som engagerar på sociala medier, hemsida och nyhetsbrev.

·         Ansvara för layout och text kopplat till projekt.

Vi är i en spännande fas där vi ser över och vill utveckla vårt kommunikationsarbete för att skapa bättre förutsättningar för att nå framgång i vårt arbete för barn och unga. Du kommer att få stor frihet i att forma vårt kommunikationsarbete.

Vi söker dig som har:

·         Utbildning inom projektledning eller dokumenterad erfarenhet av att framgångsrikt driva projekt

·         Utbildning inom kommunikation eller dokumenterad erfarenhet av detta

·         Erfarenhet av att arrangera och leda läger

·         Erfarenhet av arbete med barn och unga

·         Lätt att skapa nya och vårda kontakter

·         Stor förmåga att ta egna initiativ och självständigt driva arbetet framåt

Meriterande är om du har erfarenhet av inkluderingsarbete och icke-diskriminering. Det är också en fördel om du sedan tidigare har erfarenhet av arbete inom idéburen sektor eller arbete med ideellt engagerade.

Som person är du initiativrik, självständig, resultatinriktad och har lätt för att samarbeta med andra.

Du formulerar dig väl i tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och att du kan identifiera dig med vår värdegrund.

Tjänsten och placering
Tjänsten är en visstid under 2022 på heltid. Huvudkontoret är i Katrineholm men kanslipersonal arbetar även i Stockholm och Uppsala. Utöver det finns runt 150 medarbetare runt om i landet.

Lön
Vi tillämpar individuell lönesättning.

Tillträde
Enligt överenskommelse.

Ansökan
CV och personligt brev skickas till jobb@4h.se. Skriv ”Projektledare” i ämnesraden.

Sista ansökningsdag är 31 januari 2022. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Frågor?
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta verksamhetsutvecklare Malin Widell på Malin.widell@4h.se eller 073-143 93 87.

Välkommen med din ansökan!

Kättilsröds 4H-gård söker en verksamhetsledare

Kättilröds 4H-gård är en väletablerad gård öppen för allmänheten i Tuve i Hisingsparken. Här finns kor, får, getter, grisar, hästar, kaniner, höns, ankor och katter. Gården har en stor och mycket uppskattad barn- och ung-domsverksamhet och bedriver ridskola på vardagar samt olika typer av lägeraktiviteter på loven.

Kättilsröd är också ett välbesökt utflyktsmål för barnfamiljer, föreningar och friluftsentusiaster.
Arbetsuppgifter:
Vi söker nu en engagerad och driven verksamhetsledare till vår verksamhet. Du gillar att arbeta i lag men också självständigt och får gärna vara mellan 20 och 30 år.
Jobbet är fysiskt och kräver att du arbetar utomhus en stor del av arbetsdagen. Du måste också ha vana vid barn och unga då jobbet framför allt handlar om att ta hand om gårdens yngre medlemmar. För dem ska du vara ett föredöme och tryggt och säkert leda dem i grupper.

Du måste även ha erfarenhet av arbete med djur, främst hästar, då tjänsten även omfattar att hålla ridlektioner på nivå LD-LB med två grupper om cirka tio ridelever i varje grupp, en kväll i veckan.

 

Observera att tjänsten innehåller mycket mer än djurskötsel vilket tar en liten del av vår tid.

Arbetet innebär helgtjänstgöring enligt ett rullande schema. Då arbetar personal ihop med frivilliga ungdomar och barn på gården. Du är också gårdens representant gentemot besökare och håller i allt från studiebesök till barnkalas.

I tjänsten ingår också att handleda praktikanter och vuxna som arbetstränar.

Datorvana behövs då det förekommer en del administration.

Arbetsuppgifterna är mycket varierande och det är viktigt att hålla koll på vad som behöver göras, att delegera arbetsuppgifter och att barn, ungdomar och djur tas hand om ordentligt.

Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet där egenskaper som ansvarstagande, självständig, utåtriktad och samarbetsvan har en fördel. För den som passar för tjänsten är detta ett väldigt roligt, varierat och givande arbete!
Krav:
• Djurvana (främst häst)
• Minst 10 års ridvana
• Erfarenhet av att jobba med barn
• Klarar fysiskt arbete utomhus
• Teknisk till viss del
• Körkort B
Meriterande:
• Haft egen häst eller liknande
• Arbetat i stall eller på annan gård
• Arbetat med barn och ungdomar
• Arbetat med administration i förening, styrelse eller liknande

Tillträde: Anställningen inleds med provanställning på heltid i sex månader med preliminär start 1 februari 2022 som kan leda till fast anställning.
Skicka ditt cv samt personligt brev till kattilsrods4h@telia.com

Följ oss på LinkedIn

På LinkedIn kan du följa Sveriges 4H och ta del av inlägg som rör lediga jobb och ideella uppdrag.

Följs oss här: https://www.linkedin.com/company/28632364/admin/

Skärmavbild 2021-12-08 kl. 17.58.13

Praktik våren 2022

Skärmavbild 2021-12-08 kl. 18.16.44
Vill du spendera din praktik på Riksförbundet under vårterminen? Du kanske är intresserad av frågor som demokrati, organisering och påverkan? Eller så kanske du har kompetens inom administration, marknadsföring, sälj, juridik eller förhandling?
Maila ditt intresse till malin.widell@4h.se och berätta varför du vill ha en praktikplats hos oss.
Riksförbundets kontor är i Katrineholm men praktiken kan ske på distans var som helst i Sverige och din handledare på 4H finns i Stockholm.