Lediga jobb & ideella uppdrag

Riksfinalen 2022

185173852_1947688425383759_4290454754959455810_n

4H har beslutat att ta ett omtag om riksfinalen och utveckla ett nytt spännande koncept. Vill du vara med och forma hur riksfinalen kommer se ut framöver? Nu öppnar ansökan till den ideella utvecklingsgruppen.

Historiskt har riksfinalen ordnats varje år i mars. Då möts klubbar i olika grenar som främjar samarbete och många 4H:are har många fina minnen från detta. Den klubb som vunnit fick pris av kungen!

2021 har 4H fått projektbidrag från Kronprinsessan Margaretas minnesfond för att utveckla riksfinalen. En utvecklingsgrupp kommer att leda arbetet med huvudsakligt syfte att leverera ett färdigutvecklat koncept som kan nyttjas många år framöver med handledande konceptbeskrivningar, arbetsprocesser och tillvägagångssätt som är metodiska, pedagogiska och moderna. Gruppen kommer att sammanstråla regelbundet digitalt och när ett utarbetat koncept är på plats kommer det förankras och kommuniceras internt.

Vill du vara med i utvecklingsgruppen 2021?
Ansök här: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdT30lSBT1BwMxVrXWyNx0frs1MaLdTFMCSRTSMSY3-wfPfJw/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0

Verksamhetsledare sökes till Gränby 4H-gård

Om jobbet

Gränby 4H-gård i Uppsala står i startgroparna för en stor förändringsresa, där de som redan idag är en viktig samhällsaktör strävar efter att ytterligare stärka verksamheten för barn och unga.

Samtidigt ska de också bli Uppsalas främsta besöksmål; en grön oas mitt i staden som alla känner till!

4H är en organisation som drivs av unga för unga, och har som vision att alla barn och ungdomar ska utvecklas till engagerade, välmående och ansvarstagande människor med respekt för omvärlden, och det är med den som grund som vi bygger all vår verksamhet.

De söker nu Dig, som vill vara deras verksamhetsledare och följa med på förändringsresan som de står inför!

Är du intresserad? Läs mer om tjänsten här.
Sista ansökningsdag: 11 april

4H-gårdsassistent sökes till Almviks 4H-gård

Malmö 4H-krets söker en 4H-gårdsassistent sökes till Almviks 4H-gård

Kommun: Malmö
Yrke: 4H-gårdsassistent 
Ansök senast: 2020-08-31 

Anställningsform: Vikariat fr.o.m 2020-09-07 t.o.m 2021-03-13 dock längst till ordinarie befattningsinnehavare återinträder i tjänst. Ev chans till förlängning.  Heltid, 3 veckors schema.
Lön: månadslön  Kollektivavtafinns med SLF/Unionen.

Om oss: 

4H är en internationell ideell ungdomsorganisation med verksamhet inom allt från odling och djur till idrott och teater. Vi finns i över 80 länder och riktar oss till barn och ungdomar 7-25 år. På Almvik har vi även verksamhet för 4-6 åringar.

4H:s vision är att alla barn och ungdomar ska utvecklas till engagerade, välmående och ansvarstagande människor med respekt för omvärlden.

Visionen ska uppnås genom att i samspel med människor och natur upptäcka deras rika värden och mångfald. I detta är varje art och individ en viktig del av helheten utan att vara mer värd än någon annan. 4H:s motto är “lära genom att göra”, och vårt mål är att det ska genomsyra all vår verksamhet. Inom 4H bedriver vi verksamhet av ungdomar, för ungdomar, d.v.s. våra ledare är unga. I våra styrelser och kommittéer sitter ungdomar, som själv tar ansvar för och fattar beslut gällande deras fritid.

4H är en partipolitiskt och religiöst obunden förening.

Almviks 4H-gård ligger mellan Lindängen och Lindeborg i Malmö. Gården är öppen för alla och drivs sedan 1976 av 4H.  Du kommer att ingå i ett litet team på tre anställda; en gårdsföreståndare och två 4H-gårdsassistenter. Tillsammans så utför ni det praktiska arbetet på gården, leder aktiviteter, tar emot studiebesök, har läger mm.  Driften och verksamheten planeras tillsammans med styrelserna för Malmö 4H-krets och Almviks 4H-klubb. På gården finns det diverse olika lantbruksdjur så som kaniner, hästar, kor, getter, får, höns och katt.

Om dig

Den vi söker bör ha erfarenhet/utbildning inom både djurskötsel och pedagogiskt arbete. erfarenhet av körning med häst- & vagn och ev ridning. Vi ser gärna att du är driftig, kreativ, positiv, flexibel och har ett genuint intresse för människor och djur. Du bör ha lätt att samarbeta och kommunicera, vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Föreningsvana är en merit.

B-körkort och tillgång till bil.

 

Dina arbetsuppgifter: 

Att arbeta som 4H-gårdsassistent på Almviks 4H så förkommer det en stor variation av arbetsuppgifter, det vill säga att ingen dag är den andra lik. Under tillkommer några punkter av vad som kan förekomma.

 • Att leda barn/ungdomar i den dagliga verksamheten så som djurskötsel, matlagning/bakning, läger, idrott m.m.
 • Planera och utföra olika aktiviteter för barn och ungdomar
 • Att utföra den dagliga djurskötseln som finns och därtill vanligt förekommande uppgifter inom djurhållning såsom t. ex. skötsel av hagar och anläggning.
 • Studiebesök
 • Viss administration
 • Gården har öppet för allmänheten 8-17 på vardagar och 9-16 på söndagar. I dagsläget jobbar man 1 dag / vecka fram till 20.00 samt var 3:dje söndag enligt ett 3 veckors schema. Andra tider kan förkomma vid styrelsemöten, läger, utbildningar m.m.

Ansökan:

Urval, rekrytering och intervjuer sker löpande för tjänsten 

Ansökan sänds till: malmo@4h.se      
Märk din ansökan med 4H-gårdsassistent” 

Ansökan skall innehålla personligt brev, CV och referenser.

4H:s vision är att alla barn och ungdomar ska utvecklas till engagerade, välmående och ansvarstagande människor med respekt för omvärlden. 

Riksförbundet Sveriges 4H söker Generalsekreterare

Sveriges 4H befinner sig i en spännande utvecklingsfas där tillväxt och framåtanda står i fokus. Vår vision är att alla barn och ungdomar ska utvecklas till engagerade och ansvarstagande människor med respekt för omvärlden vilket genomsyrar allt vi tar oss för. Vi är en religiöst och partipolitiskt obunden organisation med ca 12 000 medlemmar utspridda över hela Sverige.

Vi söker nu en driven och förtroendeingivande person som motiveras av utmaningar och har god kommunikativ förmåga såväl som goda kunskaper i ekonomi. För att lyckas i rollen som generalsekreterare behöver du vara strukturerad och ha förmågan att entusiasmera och övertyga. Ledning, samordning och samarbete är nyckelord som vi lägger stor vikt vid.

Generalsekreteraren ansvarar över riksförbundets personal och kansli och ingår i organisationens ledningsgrupp. Som en del av ledningsgruppen svarar du för att organisationens arbete bedrivs effektivt och ändamålsenligt. Du svarar till riksförbundsstyrelsen och tillsammans med övriga i ledningsgruppen arbetar ni för att ständigt utveckla och stärka samarbetet och ”vi-känslan” inom organisationen.

 

Vem är Sveriges 4H:s nye generalsekreterare?

 • Vi tror du är en person som har erfarenhet av att med stort engagemang leda och utveckla organisationer, professionella eller ideella, och trivs i en ledande roll med chefskap i fokus
 • Har erfarenhet av att leda strategiskt utvecklingsarbete
 • Har ett kommunikativt och tydligt ledarskap
 • Du är drivande, strukturerad, lyhörd och har förmåga att arbeta flexibelt i en komplex och dynamisk organisation
 • Du kommer att företräda 4H, som vårt ansikte utåt, och du bör därför ha en väl utvecklad förmåga att uttrycka dig i både tal och skrift.
 • Allra viktigast är nog att du har en förmåga att entusiasmera andra människor och delar 4H:s värderingar och vision!

Kompetenskrav:

 • Relevant utbildning för tjänsten
 • Förmåga att prioritera, delegera, ta beslut och att leda dig själv och andra
 • Kunna arbeta med hela Sverige som arbetsfält
 • Erfarenhet av chefskap
 • Erfarenhet av budgetarbete och ekonomihantering
 • Förmåga att kunna initiera, planera och genomföra projekt

Det är även meriterande om du har:

 • Erfarenhet av ideell föreningsverksamhet
 • Juridisk kunskap om avtal och lagar
 • Körkort och tillgång till bil

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.


Anställningen:

Tjänsten är om 100% och tillträde sker efter överenskommelse. Resor inom hela landet förekommer inom tjänsten, så även uppdrag på kvällar och helger då du arbetar med ideellt engagerade personer. Tjänstens placering är flexibel men Riksförbundet Sveriges 4H:s kansli är beläget i Katrineholm.

Riksförbundet Sveriges 4H omfattas av kollektivavtal med Unionen. Facklig kontaktperson är Kaisa Karlsson, 070 – 441 44 51.

 

Hur blir jag Sveriges 4H:s nya generalsekreterare?

Ansök idag genom att maila ditt CV till jobb@4h.se, där du också motiverar varför du är kvalificerad och motiverad att bli vår nye generalsekreterare. Intervjuer sker löpande så tveka inte att skicka in din ansökan idag! Välkommen att ta kontakt med riksförbundets ordförande, Katarina Ulfsparre på katarina.ulfsparre@4h.se eller tel. 073 – 500 44 00, så berättar hon mer om verksamheten och tjänsten.

Volontärer sökes till Kommunikationsgruppen

2018 firar Sveriges 4H 100 år tillsammans med moderföreningen Jordbrukare Ungdomens Förbund och Förbundet Skog och Ungdom. 4H:s organisation utvecklas i en snabb takt och nu söker Kommunikationsgruppen volontärer som vill bidra till att göra 2018 till ett riktigt sprudlande år. Vi söker dig som vill vara en del av vårt härliga gäng och jobba med marknadsföring av Sveriges 4H!

Kommunikationsgruppen i 4H planerar, skriver och genomför samtliga kommunikationsinsatser i de digitala medier Sveriges 4H verkar i. Med tillgång till eget in-house tryckeri produceras även tryckt material. Utöver detta planerar och genomför Kommunikationsgruppen olika insatser i samband med nationella evenemang.

Vi behöver fler människor som på ett kreativt och roligt sätt kan verka för att Sveriges 4H ska få blomma ut och verkligen visa omvärlden att vi är Sveriges bästa barn-och ungdomsorganisation och söker därför dig som är intresserad av:

Journalistik/story telling
Översättning
Debatt/omvärldsanalys
Layout
Foto/Film
Sång/Ljud/Mixning
Webbutveckling
Eventplanering
Organisationsutveckling
Varumärkesförstärkning
Sponsorer- och samarbetsavtal
Barn- och ungdomar rätt till en aktiv fritid

Kommunikationsgruppen arbetar i nära kontakt med personal på Riksförbundet Sveriges 4H som också står för resor i samband med möten.

 

Intresserad?
Skicka ett mail med din intresseanmälan till elin.elander@4h.se eller 4H:s valberedning på valberedningen@4h.se snarast.

Berätta gärna i din anmälan

– vad ditt huvudsakliga intresseområde är
– vad du kan tillföra gruppen
– hur mycket tid du är villig att lägga ner

Rekrytering till Kommunikationsgruppen sker löpande och introduktionsmöte med samtliga volontärer planeras till maj månad 2018. Intresserade kommer att delges mer information.