Lediga jobb & ideella uppdrag

Sveriges 4H söker Ekonomichef

Sveriges 4H befinner sig i en spännande utvecklingsfas där tillväxt och framåtanda står i fokus. Vår vision är att alla barn och ungdomar ska utvecklas till engagerade och ansvarstagande människor med respekt för omvärlden vilket genomsyrar allt vi tar oss för. Vi är en religiöst och partipolitiskt obunden organisation med ca 12 000 medlemmar utspridda över hela Sverige.

Vi söker dig som vill överta stafettpinnen, vara med på vår tillväxtresa och se till att vår ekonomi och interna rutiner fungerar. Som ekonomichef kommer du ha det övergripande ansvaret för organisationens ekonomi. Dina arbetsuppgifter är varierande med såväl övergripande strategiska frågeställningar som ”hands-on” uppgifter. Du kommer arbeta tätt med ledningsgruppen och vara rådgivande till styrelsen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Övergripande ansvar för ekonomiområdet
 • Månatliga bokslut, årsbokslut, årsredovisning och deklarationer
 • Utveckling av processer och rutiner för ökad effektivitet
 • Löpande prognos-och budgetarbete
 • Kund- och leverantörskontra
 • Skattefrågor
 • Projektekonomi
 • Förvalta riksorganisationens fastighet

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som är kunnig inom redovisning, har erfarenhet av att ha övergripande ekonomiskt ansvar och har en ekonomisk utbildning på högskolenivå eller motsvarande. För att lyckas i rollen ser vi gärna att du har minst 2 års erfarenhet av redovisning. Vi vill även att du har förståelse och intresse för affärssystem.

Personliga egenskaper
För att trivas och lyckas hos oss på Riksförbundet Sveriges 4H tror vi att du lyhörd, pålitlig och har ett positivt förhållningssätt. Du har ett strukturerat arbetssätt och en förmåga att se helheten, samt blickar framåt för att kunna utveckla strukturer och processer som möter framtida behov. Du trivs i en organisation med stort engagemang och uppskattar en roll där du pendlar mellan högt och lågt och är central i organisationens fortsatta framgång. Självklart delar du 4H:s vision och värderingar!

Det är meriterande om du har:

 • Erfarenhet av ideell föreningsverksamhet
 • Erfarenhet från en bred roll som ekonomichef
 • God kunskap om Visma, Fortnox eller Hogia
 • Är en fena på Excell
 • Förmåga att kunna initiera, planera och genomföra projekt
 • Erfarenhet av att arbeta självständigt
 • Juridisk kunskap om avtal och lagar
 • Körkort och tillgång till bil

 

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 

Anställningen:
Tjänsten är om 100% och tillträde sker efter överenskommelse. Resor inom hela landet kan förekomma inom tjänsten, så även uppdrag på kvällar och helger då du arbetar med ideellt engagerade personer. Tjänstens placering är flexibel men Riksförbundet Sveriges 4H:s kansli är beläget i Katrineholm.

Riksförbundet Sveriges 4H omfattas av kollektivavtal med Skogs- och lantbrukstjänstemannaförbundet. Facklig kontaktperson är Erik Jahn, 072 40 28 586.

Hur blir jag Sveriges 4H:s nya ekonomichef?
Ansök idag genom att maila ditt CV till jobb@4h.se, där du också motiverar varför du är kvalificerad och motiverad att bli vår nye ekonomichef. Märk ditt mail med ”Ekonomichef”. Intervjuer sker löpande så tveka inte att skicka in din ansökan idag! Välkommen att ta kontakt med riksförbundets ordförande, Elin Niklasson på elin.niklasson@4h.se eller tel. 070-38 10 766, så berättar hon mer om verksamheten och tjänsten.

 

Riksförbundet Sveriges 4H söker förbundskonsulent

Sveriges 4H befinner sig i en spännande utvecklingsfas där tillväxt och framåtanda står i fokus. Vår vision är att alla barn och ungdomar ska utvecklas till engagerade och ansvarstagande människor med respekt för omvärlden vilket genomsyrar allt vi tar oss för. Vi är en religiöst och partipolitiskt obunden organisation med ca 12 000 medlemmar utspridda över hela Sverige.

Vi söker nu en driven och förtroendeingivande person som motiveras av utmaningar och har god kommunikativ förmåga. För att lyckas i rollen som förbundskonsulent tror vi att du behöver vara strukturerad och ha förmågan att entusiasmera och övertyga. Ledning, samordning och samarbete är nyckelord som vi lägger stor vikt vid.

Förbundskonsulenten är personalchef över all av riksförbundet anställd personal och ingår i organisationens ledningsgrupp. Som en del av ledningsgruppen svarar du för att organisationens arbete bedrivs effektivt och ändamålsenligt. Du svarar till riksförbundsstyrelsen och tillsammans med övriga i ledningsgruppen arbetar ni för att ständigt utveckla och stärka samarbetet och ”vi-känslan” inom organisationen.

Vem är Sveriges 4H:s nye förbundskonsulent?

– Vi tror du är en person som har erfarenhet av att med stort engagemang leda organisationer, professionella eller ideella, och trivs i en ledande roll med chefskap i fokus
– Har erfarenhet av att leda strategiskt utvecklingsarbete
– Har ett kommunikativt och tydligt ledarskap
– Du är drivande, strukturerad, lyhörd och har förmåga att arbeta flexibelt i en komplex och dynamisk organisation
– Du kommer att företräda 4H, som vårt ansikte utåt, och du bör därför ha en väl utvecklad förmåga att uttrycka dig i både tal och skrift. Du är också van att arbeta i en modern IT-miljö.
– Allra viktigast är nog att du har en förmåga att entusiasmera andra människor och delar 4H:s värderingar och vision!

Kompetenskrav:
- Relevant utbildning för tjänsten
– Förmåga att prioritera, delegera, ta beslut och att leda dig själv och andra
– Kunna arbeta med hela Sverige som arbetsfält
– Erfarenhet av chefskap

Det är även meriterande om du har:
– Erfarenhet av ideell föreningsverksamhet
– Erfarenhet av/kunskap om budgetarbete
– Förmåga att kunna initiera, planera och genomföra projekt
– Juridisk kunskap om avtal och lagar
– Körkort och tillgång till bil

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställningen:
Tjänsten är om 100% och tillträde sker efter överenskommelse. Resor inom hela landet förekommer inom tjänsten, så även uppdrag på kvällar och helger då du arbetar med ideellt engagerade personer. Tjänstens placering är flexibel men Riksförbundet Sveriges 4H:s kansli är beläget i Katrineholm.

Riksförbundet Sveriges 4H omfattas av kollektivavtal med Skogs- och lantbrukstjänstemannaförbundet. Facklig kontaktperson är Erik Jahn, 072 40 28 586.

Hur blir jag Sveriges 4H:s nya förbundskonsulent?
Ansök idag genom att maila ditt CV till jobb@4h.se, där du också motiverar varför du är kvalificerad och motiverad att bli vår nye förbundskonsulent. Intervjuer sker löpande så tveka inte att skicka in din ansökan idag! Välkommen att ta kontakt med riksförbundets ordförande, Elin Niklasson på elin.niklasson@4h.se eller tel. 070-38 10 766, så berättar hon mer om verksamheten och tjänsten.

Information från Riksförbundsstyrelsen Sveriges 4H

Riksförbundsstyrelsen vill informera om att Veronica Gisslar, vår generalsekreterare, har bestämt sig för att gå vidare till nya utmaningar i arbetslivet och kommer att avsluta sin anställning i 4H.

Veronica har varit anställd sedan 2009 och med sitt engagemang och kunskap drivit 4H framåt. Hon är en av de starkt bidragande faktorerna till att 4H har utvecklats till den organisation vi tillsammans är idag. Vi vill tacka Veronica för den insats hon gjort för Sveriges 4H.

Veronicas sista arbetsdag kommer att vara 31 augusti.

En process kommer nu att inledas för att rekrytera en ny generalsekreterare och vi återkommer med ytterligare information.

 

Riksförbundsstyrelsen Sveriges 4H

 

 

Vid frågor kontakta
Elin Niklasson, vice ordförande Riksförbundsstyrelsen
elin.niklasson@4h.se
070-3810766
Daniel Nilsson Hemingstam, andre vice ordförande Riksförbundsstyrelsen
daniel.hemingstam@4h.se
070-7997812
Alexander Klevefelt, kanslichef
alexander.klevefelt@4h.se
072-853 23 11

 

 

Hallands 4H söker ungdomsinstruktör

Ungdomsinstruktör Varbergs 4H-krets

 

Då vår kollega kommer att gå i pension i juni söker vi nu efter hennes efterträdare. Vi erbjuder ett roligt och utvecklande arbete där du har stor möjlighet att vara med och påverka hur verksamheten utformas. Du arbetar i nära samarbete med dina kollegor samt barnen och ungdomarna vars förening du kommer arbeta för. Länk till annons på Hallands 4H:s hemsida.

 

4H

4H är en internationell ideell barn- och ungdomsorganisation som finns i över 80 länder.

4H står för Huvud, Hjärta, Hand och Hälsa och vi arbetar efter mottot “Lära genom att göra”.

Vår vision är att alla barn och ungdomar ska utvecklas till engagerade, välmående och ansvarstagande människor med respekt för omvärlden.

I Halland har 4H cirka 1000 medlemmar som är fördelade på cirka 30 klubbar. Ungefär hälften av klubbarna ligger i Varbergs 4H-krets som sträcker sig över hela Varbergs kommun.

 

Arbetsuppgifter

Samordning och utveckling av verksamheten enligt uppsatta mål.

Leda barn- och ungdomsaktiviteter.

Marknadsföring och medlemsrekrytering.

Ansvar för verksamhetens ekonomi.

Kontakt med kommunen och andra bidragsgivare.

Skriva bidrags- och fondansökningar.

Vara personalrepresentant i kretsens styrelse.

Handleda övrig personal i kretsen.

 

Vi söker dig som

Brinner för barn och ungdomar och som vill vara med och utveckla 4H:s verksamhet.

Är utåtriktad och har lätt att ta kontakt med nya människor.

Är kreativ och driven och har en vilja att utveckla och förbättra.

Har förmåga att arbeta självständigt och planera ditt arbete inom ramen för tjänsten.

Har erfarenhet av ideell verksamhet och styrelsearbete. Gärna kunskap om 4H.

Gärna ha någon form av pedagogisk utbildning eller annan utbildning som är relevant.

Gärna erfarenhet av arbetsledning

Har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift i svenska.

Har goda datakunskaper.

 

Har körkort och tillgång till bil.

 

Villkor

Tjänsten är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning. Tillträde under maj/juni 2018. Omfattningen är ca 40%.

Kvälls- och helgarbete förekommer. Du har stor möjlighet att påverka dina arbetstider.

Vi är anslutna till kollektivavtal genom Skogs- och Lantbrukstjänstemannaförbundet.

 

Ansökan

Maila jobb.halland@4h.se, märk ansökan med Ungdomsinstruktör. Ansök senast 31 mars, vi går igenom ansökningarna löpande och anställning kan komma att ske innan sista ansökningsdatum.

För frågor- kontakta vår Verksamhetsledare elisabet.johansson@4h.se

 

 

 

Volontärer sökes till Kommunikationsgruppen

2018 firar Sveriges 4H 100 år tillsammans med moderföreningen Jordbrukare Ungdomens Förbund och Förbundet Skog och Ungdom. 4H:s organisation utvecklas i en snabb takt och nu söker Kommunikationsgruppen volontärer som vill bidra till att göra 2018 till ett riktigt sprudlande år. Vi söker dig som vill vara en del av vårt härliga gäng och jobba med marknadsföring av Sveriges 4H!

Kommunikationsgruppen i 4H planerar, skriver och genomför samtliga kommunikationsinsatser i de digitala medier Sveriges 4H verkar i. Med tillgång till eget in-house tryckeri produceras även tryckt material. Utöver detta planerar och genomför Kommunikationsgruppen olika insatser i samband med nationella evenemang.

Vi behöver fler människor som på ett kreativt och roligt sätt kan verka för att Sveriges 4H ska få blomma ut och verkligen visa omvärlden att vi är Sveriges bästa barn-och ungdomsorganisation och söker därför dig som är intresserad av:

Journalistik/story telling
Översättning
Debatt/omvärldsanalys
Layout
Foto/Film
Sång/Ljud/Mixning
Webbutveckling
Eventplanering
Organisationsutveckling
Varumärkesförstärkning
Sponsorer- och samarbetsavtal
Barn- och ungdomar rätt till en aktiv fritid

Kommunikationsgruppen arbetar i nära kontakt med personal på Riksförbundet Sveriges 4H som också står för resor i samband med möten.

 

Intresserad?
Skicka ett mail med din intresseanmälan till elin.elander@4h.se eller 4H:s valberedning på valberedningen@4h.se snarast.

Berätta gärna i din anmälan

– vad ditt huvudsakliga intresseområde är
– vad du kan tillföra gruppen
– hur mycket tid du är villig att lägga ner

Rekrytering till Kommunikationsgruppen sker löpande och introduktionsmöte med samtliga volontärer planeras till maj månad 2018. Intresserade kommer att delges mer information.

Engagerade personer sökes till en ny 4H-gårdsgrupp

 

10376297_10152192724732919_9204682163654571560_n

 

Brinner du för 4H-gårdar och deras verksamhet?
Då är det här ett uppdrag för dig!

4H-gårdsgruppens arbete går ut på att tillsammans med de andra i gruppen utveckla och stötta vissa delar som har med verksamhet på 4H-gårdar att göra. Gruppen arbetar i nära kontakt med personal på Riksförbundet som fördelar prioriteringarna i samråd med gruppen och behov i organisationen.

Riksförbundets konferenslokaler med logi finns till förfogande för möten för gruppen.

Tänkta prioriteringar för 2018 är:

 • Kvalitetssäkring av 4H-gårdar
 • Utveckling av utbildningar kopplade till djur
 • Revidering av dokument gällande säkerhet på 4H-gård.

I dagsläget är uppdraget på ett år i taget.

Skicka ett mail med din intresseanmälan och berätta gärna i din anmälan
– ditt intresseområde
– vad du kan tillföra gruppen
– hur mycket tid du är villig att lägga ner

Uppdraget är ideellt men riksförbundet står för resor i samband med möten.

Skicka ditt mail till: Veronica.gisslar@4h.se

Gruppens arbete förväntas starta den 1 mars.