REDE-grupper

 

REDE står för Respekt, Empati, Djur och Etik och är Djurskyddet Sveriges värdegrundsmaterial. Vi jobbar med djurinriktade övningar kring djuren på gården och tränar bland annat barns empatiska förmåga och respektfulla synsätt gentemot djur och människor.

Under lektionen får barnen insikt i att djur och människor visar känslor på liknande sätt. Vi funderar även på hur vi kan tolka djurens och människors uttryck. Med övningen lär sig barnen förstå att djur också har känslor och att olika djur visar känslor på olika sätt. T ex viftar en hund på svansen när den är glad men om du lyfter upp eller klappar en katt som viftar på svansen‚ är risken stor att den rivs eller bits för det är ju kattens sätt att visa att den är arg.

Barnen får också fundera kring hur vi människor ser ut i olika känslotillstånd och hur man kan se och förstå hur kompisarna mår. Med övningen får barnen också lära sig att djur påverkas av hur de själva beter sig mot djuren. Vi anpassar övningens svårighetsgrad efter ålder.

Ett REDE-besök kostar 600 kr och varar i ca en timma. Det går också att boka in flera träffar i taget, då gör vi en paketdeal baserat på antal gånger ni besöker oss.

thumbnail_20191203_141157