Aktiviteter & projket

Pågående

Aktiviteter & Projekt

IMG_20190217_150243-01

Palestinautbytet

Hallands 4H har under 2019 skapat ett ungdomsutbyte med en förening från Palestina. Ungdomarna från Palestina besökte oss i februari 2019 och nu planeras nästa del av utbytet.

Temat för utbytet är “Demokrati och kommunikation med syfte att främja fred samt icke-våld.”

toa-heftiba-723246-unsplash

Devonutbytet

Under flera år har Hallands 4H haft ett samarbete med Devon Young Farmers. Tillsammans har vi arrangerat flera ungdomsutbyten för barn och unga som har varit oerhört uppskattade. Under år 2020 är vår förhoppning att arrangera ännu ett utbyte!

VIT_+GUL_Logga_Nordic2020

Nordic Camp 2021

Hallands 4H kommer under sommaren 2021 arrangera nordens största 4H-läger. Nordiskt 2021 är ett internationellt 4H-läger för ungdomar 14 år och uppåt. De länder som kommer att delta är Sverige, Norge, Danmark och Finland. 1 500–2 000 personer beräknas delta på lägret som äger rum 17 – 24 juli 2021 i Halland.

Lucia2019

Lucia Varberg

Sedan länge har Hallands 4H arrangerat Lucia Varberg. Ett av våra största årliga arrangemang som sprider mycket kärlek och ljus i vintermörkret.

Arrangemanget drivs av ideella 4Hare i olika åldrar och under 2019 gjorde luciagruppen över 70 uppträdanden runt om i norra Halland.

Rix18_Tranås_2018_Alma_Bengtsson_027

Poängresan

En resa för att uppmuntra några av våra mest aktiva 4Hare i 15 års åldern. Poängresan har varit mycket uppskattad av de som deltar och resan går vanligtvis till en nordiskt huvudstad. För att få följa med på resan ska man under året samla ihop poäng. Mer om hur du samlar ihop poäng kan du läsa på sidan som länkas här nedan.

Lägereld

Länsläger

Sedan 60-talet har vi inom 4H arrangerat länsläger, ett läger för alla klubbar där deltagarna tävlar i olika grenar med hopp om att vinna Lägertoppen. Under lägret sover deltagarna samt ledarna i tält och tänder lägereldar under kvällarna.

Rix18_Tranås_2018_Alma_Bengtsson_027

Rix20 i Kalmar

Varje år arrangeras Rixlägret någonstans i Sverige och nästa år kommer Rixlägret att vara i Kalmar. Hallands 4H utsedde under planeringskonferensen ett gäng länstruppsledare som under året ska få ihop en bra trupp till lägret! Under år 2020 kommer dessa även att arrangera förberedelseträffar för alla som är intresserade av att följa med.

Läs mer här
Minecraft-1

Stanna hemma med 4H

Brädspel och olika typer av kortspel har sedan länge varit en oas för många 4Hare att samlas runt, inte minst under Rixläger och andra evenemang. Nu när dessa är svåra att göra fysiskt får vi flytta dessa spel till internet och spela online! Därför har vi nu skapat en Discord-server för alla som är intresserade av att spela tillsammans med andra 4Hare – både brädspel och dataspel. Mer information om vad Discord är samt hur du ansluter finner du längre ner!

Tidigare

Aktiviteter & Projekt

 

Uganda

Ugandautbytet

Under flera år arrangerade vi ett ungdomsutbyte mellan Hallands 4H och MCDO i Uganda. Ett utbyte som pågick under flera år och var oerhört lyckat!

Island

F2:an – Island

2018 arrangerade Hallands 4H en resa för medlemmar över 16 år. Resans syfte var främst att utbilda våra medlemmar inom jämställdhet. F2:an ses även som ledarvård för våra medlemmar för att främja ett hållbart engagemang