Hästskötarkurs

Vi blandar hästskötsel med ridning. Vi arbetar i en liten grupp efter eget tempo.

Tisdagar

*Hästskötarkurs för dig i särskola 11-16 år, kl. 15.30-16.30, 10 ggr, 500 kr, start v. 10

 

Djurskötarkurs

Djurskötarkurs, där vi lär oss mer om djuren, borstar, ger mat, tar in djur från hagen, provar att rida och mycket mer. Vi arbetar i en liten grupp efter eget tempo. Kursen kostar 500 kr för 10 ggr + medlemsavgift 310 kr/år. Vi har tre grupper/vecka och bestämmer tillsammans med er vilken grupp som passar bäst (utifrån behov).

Tisdagar

*Djurskötarkurs för dig i särskola, 11-16 år, kl. 16.45-17.45, 10 ggr, 500 kr, start v. 10

Onsdagar

*Djurskötarkurs för dig i särskola 10-16 år, kl.15.30-16.30, 10 ggr, 500 kr, start v. 10

 

Ridning

Just nu har vi inga lediga ridplatser, det går dock bra att ställa sig på väntelista.

För dig som är barn, ungdom eller vuxen med någon form av funktionsnedsättning erbjuder Hågelby 4H-gård enskild ridning. Du rider 30 minuter/gång på våra trygga, vana hästar tillsammans med vår personal. Behöver du extra assistans tar du med dig hjälp!

Vi anpassar ridningen och utmaningarna efter ryttaren — för vissa handlar det bara om att vara nära ett djur, få öva balans och kroppskontroll, för andra kan det handla om att öva språk/ljud medan en del har som mål att kunna rida på egen hand och utveckla sin ridning vidare.

Ridning som fritidsaktivitet ger massor! Här blir det motiverat att anstränga sig lite extra eftersom det du gör med din kropp får en direkt koppling till vad hästen gör. Hästens rörelser stimulerar alla dina muskler, du övar balans och hållning och får en ökad kroppskännedom. Att sitta på en hästrygg ger bra övning i att behålla fokus och vara närvarande här och nu. Ditt självförtroende, och i förlängningen din självbild, förbättras genom känslan av frihet uppe på hästryggen och att själv få vara med och kommunicera med ett stort djur.

Vi rider utomhus året runt och har ridtider på dagtid, kontakta oss för mer information.

Med hjälp av stöd från Botkyrka Kommun så kan vi erbjuda en subventionerad kostnad på 170 kr/gång

Bor du i annan kommun betalar du 200 kr/gång.

Du bokar önskat antal tillfällen (minst 5 ggr) och betalar i förväg till vårt PlusGiro (all information ges vid bokning). Du kontaktar oss via telefon 070-483 03 39 eller mail info@hagelby4h.se (det är enklast att nå oss via mail!).