Getyoga

Getyoga är en mycket populär aktivitet på 4H-gårdar runt om i Sverige och för andra sommaren arrangerar vi det även på Gränby 4H-gård i Uppsala.

Getyoga är en form av träning som främjar välmående och rörlighet i en endorfinberikande naturmiljö. Mötet med våra mycket sociala getter har en stressreducerande och ångestlindrande effekt. Du tränar smidighet, balans och styrka helt utifrån egna förutsättningar. Aktiviteten ges av certifierad yogainstruktör och erbjuds två gånger i veckan under månaderna maj till september. Yogapasset bemannas alltid av en assistent för att skapa en trygg och säker miljö för dig som deltagare.

Ett pass pågår i 60 minuter och det krävs inga förkunskaper. Yogan är anpassad för nybörjare.

När: Maj – september

Max antal deltagare: 30 personer

Kostnad: 100 kr (betalning sker med swish på plats)

Ålder: 15 år och uppåt. Barn under 15 år ska delta i sällskap med vuxen.

Anmälan:

 

Ta med egen yogamatta eller filt, tänk på att yogamattan ska tåla en del, vi är utomhus i getternas hage och under bar himmel. Och getterna är inte särskilt pryda av sig.

Ha på dig oömma kläder och lämna smycken hemma då getterna annars gillar att nafsa på dessa. Vi rekommenderar att sätta upp håret då getterna gärna tuggar på hår och skägg annars.

Tänk på att ni är inne i getternas hage och det är respekt för djuren som gäller. Aktiviteten genomförs under förutsättning att getterna har full hälsa – och det samma gäller er egen hälsa, vid minsta symptom stannar vi givetvis hemma.

Getyoga