4H-gårdar

Sveriges 4H har sedan början av 1970-talet haft 4H-gården som en unik verksamhetsform.

4H vill med hjälp av 4H-gården lära barn om djur och natur och detta görs i 4H:s motto “Lära genom att göra”.

Att besöka en 4H-gård är gratis och vårt mål är att det alltid kommer att fortsätta vara så.

Att besöka en 4H-gård är gratis och vårt mål är att det alltid kommer fortsätta att vara så- helt i enlighet med 4H:s samhällsuppdrag.

4H:s samhällsuppdrag är att sprida kunskap om hur vi räddar utrotningshotade svenska lantrasdjur, hur vi kan ha god självhushållning, hur naturens kretslopp fungerar och att uppmuntra barn och ungdomar att utvecklas till engagerade, ansvarstagande och välmående människor med respekt för omvärlden. 4H-gårdarna över hela Sverige är en av organisationens viktigaste plattformar för detta.

 

Stötta gärna 4H!

Du som besökare kan göra enorm skillnad. Om alla som årligen besökte en 4H-gård skulle skänka 15 kronor skulle det generera i 15 000 000 kronor till organisationens arbete. Med dessa medel skulle vi kunna förhindra utrotningen av alla svenska lantraser. Ditt bidrag gör skillnad, hjälp oss idag!

Ditt bidrag gör enorm skillnad, hjälp oss idag!

Swishnummer till Riksförbundet Sveriges 4H: 123 161 13 26

 

hitta-din-4h-gard

Vill du starta en 4H-gård?

Maila info@4h.se för att veta få mer.

Hitta en 4H-gård nära dig

Nedan hittar du samtliga 4H-gårdar som finns i Sverige på karta och under det sorterade länsvis. De län som inte finns med saknar 4H-gårdsverksamhet, men det kan startas. Vill du veta mer om hur man startar en 4H-gård? Kontakta då Riksförbundet Sveriges 4H på 0150-503 80 eller maila info@4h.se.