4H-gårdar

Sveriges 4H har sedan början av 1970-talet haft 4H-gården som en unik verksamhetsform. Att besöka en 4H-gård är gratis och kommer så att förbli.

Att besöka en 4H-gård är gratis och kommer så att förbli- helt i enlighet med 4H:s samhällsuppdrag.

4H:s samhällsuppdrag är att sprida kunskap om hur vi räddar utrotningshotade svenska lantrasdjur, hur vi kan ha god självhushållning, hur naturens kretslopp fungerar och att uppmuntra barn och ungdomar att utvecklas till ansvarstagande, välmående människor med respekt för omvärlden. 4H-gårdarna över hela Sverige är en av organisationens viktigaste plattformar för detta. Därför skulle 4H aldrig begära inträde av de som besöker verksamheten- det strider mot 4H:s övertygelse och vision om att alla är välkomna till 4H.

Du som besökare kan göra enorm skillnad. Om alla som årligen besökte en 4H-gård skulle skänka 15 kronor skulle det generera i 15 000 000 kronor till organisationens arbete. Med dessa medel skulle vi kunna förhindra utrotningen av alla svenska lantraser. Ditt bidrag gör skillnad, hjälp oss idag!

Men du som besökare kan göra enorm skillnad. Statistik visar att 4H-gårdarna över hela landet lockar minst 1000 000 besökare årligen. Om alla skänkte 15 kronor skulle det generera i att organisationen får 15 000 000 kronor som kan användas till att bland annat förhindra utrotning av alla våra svenska lantraser. Ni skulle kunna bidra med tio gånger mer än vad staten bidrar med till hela Sveriges 4H. Ditt bidrag gör enorm skillnad, hjälp oss idag!

Swishnummer till Riksförbundet Sveriges 4H: 123 161 13 26

 

hitta-din-4h-gard

Hitta en 4H-gård nära dig

Nedan hittar du samtliga 4H-gårdar som finns i Sverige på karta och under det sorterade länsvis. De län som inte finns med saknar 4H-gårdsverksamhet, men det kan startas. Vill du veta mer om hur man startar en 4H-gård? Kontakta då Riksförbundet Sveriges 4H på 0150-503 80 eller maila info@4h.se.