IMG_0833

” Gårds Häng ”

Ny termin startar v 2 Onsdag 10/1 2024

 Eftermiddags aktiviteten GÅRDS HÄNG 

Måndag till fredag kl 14-17 ( Gårdshänget är stängt när skolan har lov, så som sportlov, påsklov, sista dagen för vårens gårdshängartermin är fredag 14/6 2024) har vi öppet gårds häng på gården. Aktiviteten är riktad till barn from det år de fyller 10 år och uppåt.

Såhär har vi tänkt:

Barnen kommer de dagar de vill och kan och skriver in sig vid ankomst till gården, och checkar ut sig vid hemgång. De kan komma och gå hem själva om vi kommit överens om detta i förväg.

Kl 14.00-17.00 är det sedan öppet för vad man vill göra, hjälpa till med gårds och djur sysslor, pyssla, ibland bakar vi, bara hänga och ta det lugnt i klubbhuset, bygga, måla, snickra mm mm bara fantasin sätter gränser. Det kommer alltid att finnas en vuxen samt ungdomsledare som tar ansvar för barnen och inspirerar till aktiviteter dock är tanken att det skall vara fritt att göra det man själv önskar 🙂 Vill man sitta inne hos fåren och läsa en bok eller bygga en koja med några kompisar i skogen så skall det vara öppet för det. Det är ingen fritidshem utan en fritidsgård, med stor frihet under ansvar.

Nytt för vårterminen 2024 är att vi erbjuder möjlighet till gemensamt mellanmål kl 14-15, istället för att ha vårt ”ta det själv café” Engångskostnad är 10 kr / dag eller så kan ni välja att betala för en hel termin till en kostnad av 950 kr, då får barnet äta mellis alla dagar hen är närvarande på gården. Det kommer att finnas ett utbud av smörgåsar, dricka, yoghurt, mjölk mm På fredagar kan det tänkas att vi bakar lite extra fredagsmys tillsammans till mellanmål, detta ingår om ni betalat per termin, och annars 10 kr / tillfälle precis som det vanliga mellanmålet. Självklart kan ni också välja att skicka med ert barn mellanmål, det äts då gemensamt med alla andra 🙂 

Kontakta oss alltid vid anmälan så bokar vi en första dag, då ses vi på gården och går igenom hur allt fungerar och lägger upp en plan för hur vi anordnar inskolningen. Deltagaren kommer då tillsammans med en vuxenperson som är aktivt deltagande i barnets vardag.

Under våren 2024 är vårt gårdshäng tyvärr fullbelagt om ingen väljer att sluta.

Kostnad:

300:- i medlemsavgift till riks 4H, detta är för att barnen skall vara försäkrade under sin vistelse hos, se mer info under  MEDLEM

Gårds Häng har en engångsavgift på 850 kr/termin/ barn, detta betalas till Färsna 4H via swish eller bankgiro

Färsna 4H-klubb 123-571 51 72

eller bankgiro 490-7770

Barnet är då välkommet så många dagar det vill och kan, ingen obligatorisk närvaro.

Om du har frågor om vårt Gårds Häng är du välkommen att maila farsna@4h.se

Kaniner

Välkommen med din anmälan nedan:

GÅRDS HÄNG
Vi kommer att betala för mellanmål under hela vt 2024