Juniorledare

IMG_4651

Chihiro, 17 år, seniorledare

När jag blev ledare såg jag möjligheten att få vara med djuren extra mycket. En bra ledare finns där för alla barn, hittar de som behöver extra stöttning och tillgodose alla. Det bästa med 4h är närheten till djur, möten med människor. Man hittar en ledarsida av sig själv som man inte trodde man hade. Fåren är mitt favoritdjur. På fritiden klättrar och sjunger jag i kör.

IMG_2947 2

Klara, 17 år, juniorledare

Jag ville bli ledare för att få lära mig mer om djuren på gården och för att få träffa alla nya människorEn bra ledare är någon som kan ta ansvar och är en bra förebild de yngre barnen på gården. Det bästa med Eolshäll är gemenskapen och djuren. Jag älskar alla djuren på gården men framför allt hästarna och fåren. Hemma finns det två katter, och på fritiden rider jag och är med vänner.

IMG_4309

Matilda, 17 år, klubbledare

Jag blev klubbledare för att kunna anordna aktiviteter och att få hänga med den andra ledarna. En bra ledare lyssnar på alla ledare och barn och ser till att alla får sin röst hörd. Det bästa med Eolshäll är gemenskapen. Favoritdjuren på gården är hästarna. När jag inte är på gården så rider och ritar jag.

IMG_4506

Ebba W, 17 år, klubbledare

Jag började på 4h när jag var liten. Då såg jag hur stora miniledarna var och bestämde mig för att jag ville bli det, så en dröm gick uppfyllelse när jag blev ledare. Klubbledare ville jag bli för att kunna påverka mer och få alla röster hörda! En bra ledare lär ut på ett roligt sätt, ser alla och ser till att ingen är utanför. Favoritdjuret på gården är korna. När jag inte är på 4h är jag i stallet eller gör läxor.

IMG_1551

Alva N, 13 år, juniorledare

Jag vill bli ledare för att jag är intresserad av djur, tycker det är kul att få hjälpa till på gården och gillar att vara med barn. Jag tycker att en bra ledare ska vara trevlig, glad och lyssna. Mitt favorit djur på gården är kaniner. På fritiden tränar jag fotboll, dansar och går på teater.

 

IMG_4247

Viola,13år, juniorledare

När jag var liten var jag här på aktiviteter och såg hur stora ledarna var, då ville jag också bli ledare. Det bästa med att vara ledare är att man lär sig mycket och lär andra det man kan. En bra ledare ska kunna säga till på ett bra sätt, men ska ha mycket kunskap. Det bästa med Eolshäll är gemenskapen och att det är mysigt. Hemma har jag en kanin, hon har bott på gården förut, men bor nu hos mig. När jag inte är på gården så rider jag och är med kompisar.

IMG_5383

Lilly, Juniorledare

Jag ville bli ledare för att kunna komma ännu närmre djuren och de andra ledarna på gården.

En bra ledare för mig är någon som är omtänksam och sympatisk. Även generös  med att visa och lära ut sin egen kunskap/erfarenhet. Det bästa med Eolshäll är att det alltid finns en plats för en.  Jag känner jag mig alltid lika varmt välkomnad när jag kommer dit.Jag skulle inte säga att jag har något favoritdjur på gården, men jag är nog lite extra förtjust i fåren (speciellt när det är lamning;))

På fritiden så är jag nog mest upptagen med skolan, men umgås även mycket med vänner, lyssnar på musik och läser.

IMG_4563

Linnéa L, 17 år, klubbledare

När jag fick frågan om att bli klubbledare kände jag att det var ett kul uppdrag där man får ta mer ansvar och upptäcka mycket nytt. Men även för att jag tycker om gården. En bra ledare eller klubbledare är engagerad, glad, ser alla och tycker om det man gör. Det bästa med Eolshäll är gemenskapen. Mitt hjärta klappar lite extra för hästarna. Hemma finns två dvärghamstrar och snart en katt. På fritiden går jag på gymnastik.

 

IMG_4656

Lovisa, 15 år, juniorledare

Jag blev ledare för att få ta hand om djur, barn och jobba på läger. En bra ledare är demokratisk och får med alla. Att umgås med vänner är det bästa med Eolshäll. Hemma har jag en kanin som heter Gizmo, han har tidigare bott på gården. På fritiden spelar jag bandy.

 

 

IMG_4364

Svea, 14 år, juniorledare

Jag blev ledare för att  jag gillar djur. En bra ledare är snäll, och kan ta hand om djuren i lugn och ro. Det bästa med Eolshäll är sammanhållningen och att alla är snälla och man får många nya kompisar. Favoritdjuret på gården är hästarna. På fritiden spelar jag gitarr.

IMG_4350

Laura, 14 år, juniorledare

Jag älskar djur, och gillar att jobba med läger, därför ville jag bli ledare. En bra ledare favoriserar ingen och behandlar alla lika. Det bästa på Eolshäll är gemenskapen och att det är lätt att hitta vänner. Favoriten på gården är hästarna. Hemma har jag en hund och på fritiden spelar jag bandy i Hammarby och rider.

IMG_4681

Ester K, 13 år, juniorledare

Jag gick på kurser och såg upp till miniledarna, då valde jag att bli ledare. En bra ledare lyssnar, har tålamod och ger instruktioner. Det bästa med Eolshäll är att lära känna människor och få kunskap man kanske inte annars fått. Mitt favoritdjur på gården är Hilma. Hemma finns två katter och på fritiden skriver jag böcker.

IMG_4595

Linnea W, 15 år, juniorledare

När jag var liten gick jag många kurser med andra ledare som var äldre än mig och jag tyckte att det verkade roligt att vara ledare. Då får man hjälpa till på kurser och kollon samt vara mycket med de olika djuren. En bra ledare ska kunna styra om det behövs men på ett sätt där man lyssnar på gruppen och ska vara demokratisk och rättvis. Man ska lyssna på alla. En ledare ska vara en förebild för andra tycker jag. Det bästa med Eolshäll är alla snälla barn och ledare, all personal och alla djur. Där har man alltid något att göra och någon att vara med. Jag har en katt och en kanin hemma. Mitt favoritdjur på gården är nog Bandito, honom har jag känt längst av djuren på gården och har mycket minnen med honom. Till exempel så brukade jag rida honom när jag var liten och sedan ledde jag honom på ponnyvarv när jag blev ledare. På fritiden är jag antingen med kompisar eller hos min foderponny.

IMG_3841

Sofie Gustavsson, 17 år, seniorledare

Det verkade vara så roligt att vara ledare så det ville jag naturligtvis bli! Det är fint att vara en bra förebild som hjälper andra. Jag tycker om att lära ut nya saker och att få andra att tycka det är roligt att vara delaktig. Mitt favoritdjur på gården är kaninerna, men hästarna, lammen och kycklingarna är också väldigt söta. Det bästa med Eolshäll är att det finns så många snälla och fina djur samtidigt som gården ligger på en fin plats nära naturen.