Vanliga frågor

Går det bra att komma till gården även utanför öppettiderna?

Ja det går bra att besöka gården även övrig tid dagtid. Stora stallet och logen är dock stängda och personal eller volontärer finns inte säkert på plats.

Kostar det något att besöka er? Behöver vi föranmäla vårt besök?

Att besöka vår gård är kostnadsfritt och ingen föranmälan krävs. Om man tar sig till oss med bil så kostar det 20 kr att stå på vår parkering. Som besökare får man gärna stötta vår förening genom att swisha valfritt bidrag till 123 377 15 65, gårds- och djurdriften är helt beroende av intäkter från besökare.

Har ni ponnyridning? Kan man hyra häst hos er?

I dagsläget har gården inga egna hästar utan endast privatägda hästar som inte kan hyras ut av gården.

Vi erbjuder ibland hästridning vid olika tillfällen, håll utkik på sociala medier för aktuell info!

Får man använda paddocken med sin häst från annat stall?

Nej, det är inte tillåtet med hänsyn till risk för smittspridning.

Kan man alltid köpa fika i kiosken?

Kiosken är för närvarande endast öppen vid evenemang och vissa aktiviteter.

Vi glömde/tappade bort ett föremål när vi var på besök. Har ni hittat det?

Vi sparar borttappade föremål under en begränsad tid i en tunna uppe på logen, vänligen kika där om ni har tappat något.

Får man klappa djuren och/eller gå in i deras hagar?

Om man har tvättat händerna så går det bra att klappa djuren som går lösa på gården (getter och katt).

Var dock noga med att visa djuren respekt och låta dem vara ifred om de inte vill bli klappade. Om man går efter ett djur som inte vill bli klappat finns risk att djuret försvarar sig.

Endast personal, volontärer och gårdens djurskötare får gå in i djurens hagar. Hagarna är djurens hem och där behöver de få vara ifred. 

Om du vill komma närmare djuren så är du välkommen som volontär, delta på någon av våra fixardagar och för barn erbjuder vi läger och kurser för barn där man får komma riktigt nära djuren och lära sig mer om dem! I samband med evenemang kan det också finnas möjlighet att komma in och klappa djuren tillsammans med volontär.

Får man mata djuren?

Nej, vi ber våra besökare att inte mata djuren. För mycket eller felaktig matning av djuren kan leda till att våra djur blir allvarligt sjuka eller överviktiga. Dessutom ökar risken att de får i sig bakterier och smittor med maten. Djur som lär sig att få mat av besökare kan även bli väldigt närgångna, vilket kan upplevas som obehagligt för våra yngre besökare.

Var tvättar jag händerna?

Tvätta händerna gör du antingen i handfaten på utedassen eller i vår vattenbehållare vid sidan av utedassen. Vid behov av varmvatten, prata med ansvarig personal eller volontär så hjälper hen er (varmvatten finns endast i personal/volontärköket).

Mitt barn älskar djur och vill gärna lära sig mer! Hur går vi tillväga?

Vad roligt! För barn och ungdomar erbjuder vi en del läger och kurser. Man kan också som börja som volontär och hjälpa till att ta hand om gården och djuren på helgerna eller hjälpa till på våra evenemang, fixardagar eller andra aktiviteter. Håll utkik på sociala medier, kolla på hemsidan under fliken Verksamhet, Engagera dig, på Volontärbyrån eller hör av dig via mail!