Mitt Liv inom 4H

4H är en fantastisk organisation som ger barn och unga möjlighet till personlig utveckling. Barn och unga får tidigt lära sig att respektera andra, människor som djur och har möjlighet att få kunskaper som de sedan kommer ha med sig resten av livet.

 

Inte medlem? – Bli det idag och skapa din egen resa inom 4H!

ppt13E7.pptm - Automatiskt återställd

3 år

Som 3åring kan du på Årsta 4H börja på Knatteridning under vår ”KnatteTimme”. Här får barnen en första kontakt med hästar och vi lägger stor vikt vid relationen mellan barn och djur.

7 år

Nu börjar det bli dags att komma till nästa nivå om du tidigare gått Knatte. Våra HästLekis är öppna för barn från 7 år oavsett förkunskaper. Tiden per gång är lite längre nu när barnen blivit äldre.

13 år

Som 13 åring börjar ett nytt kapitel inom 4H. Nu har du möjlighet att utbilda dig till ledare och vara med och leda aktiviteter såsom Dagläger, KnatteTimme mm. Allt i enlighet med ¤H som en organisation ”för unga av unga”. Erfarenheter du får mig dig genom 4H är något du kommer ha nytta av genom hela livet!

16 år

Nu har du möjlighet att vara Huvudledare. En huvudledare har ansvaret över de andra ledarna på ett läger och är den som sköter kommunikationen mellan personal och ledargruppen.

6 år

Dagläger – ÄNTLIGEN!
Som 6 åring har du möjlighet att gå på våra Dagläger som arrangeras under skolloven. Dagar fyllda med en massa roligt och få chansen att träffa en massa nya vänner!

9 år

Som 9 åring har du möjlighet att vara med på vår After School verksamhet. Som ett fritids en dag i veckan på 4H! Du har också möjlighet att gå vår Skötarkurs för att sedan bli skötare på en av hästarna på Årsta 4H gård.

14 år

Dags för RIKSLÄGER!
Nu får du möjlighet att åka på sommarens höjdpunkt enligt alla 4H:are, Rikslägret! Här träffas 4H:are från hela Sverige och umgås och tävlar tillsammans om lag indelade efter respektive län. Ett läger som många äldre 4H:are aldrig missar!

Oändliga möjligheter

Bara för att vår lilla illustrerade pil tar slut här, gör inte 4H det. 4H är en barn och ungdomsorganisation ”för unga av unga”. Målgruppen är barn och unga mellan 6-25 år. Vill du starta en egen aktivitet inom 4H? JA! gör det! 4H är en bred organisation där alla ska känna sig inkluderade!

Styrelsen
Varför t.ex. inte gå med i styrelsen? Som medlem inom 4H har du rätt att sitta i styrelsen. Att redan från ung ålder lära sig hur en styrelse fungerar och verkar är erfarenheter du kommer ha med dig resten av livet!

Idén till tidslinjen är brutalt stulen av Vallentuna 4H.