KURSER

- Ponnykurs, Knattekurs & körkurs

På denna sida kan du ställa dig i kö till våra populära ponnykurser (tidigare ridkurser) och knattekurser samt anmäla dig till våra körkurser. Inför en ny termin (vår och höst) tar vi in nya elever på samtliga kurser. Kötiden varierar.

Våra kurser är en förberedelse för den som sedan vill börja gå på ridskola.Vi lägger stor vikt på att våra elever ska kunna ta hand om sin häst både före och efter ett rid/körpass. Det är våra duktiga ungdomsledare som leder kurserna och för att alla ska få bästa möjligheten att utvecklas har vi 2 ledare / 5 elever.

 

Kurser HT-19

Tyvärr kommer vi inte kunna erbjuda knatte eller ridkurser under höstterminen 2019. När kursverksamheten kommer igång igen vet vi inte i nuläget. Håll utkik på hemsidan för vidare info, annat svar kan inte heller ges via mail. 

HÖSTTERMINEN – 19

Vecka Kurs Beskrivning Tid/gång Anmäl intresse – kölista
35 – 45 Knattekurs 10 ggr – elever 4-6 år 60 min Inga kurser kommer hållas HT-19
35 – 45 Ponnykurs 10 ggr – elever 7-12 år 90 min
Inga kurser kommer hållas HT-19
Körkurs   6 ggr – elever 13-99 år 90 min schema ej klart

Uppehåll – Ponnykurser & Knattekurser har uppehåll v.44 (höstlov) samt lördag 14 september då vi firar 4H dagen. Lördagsgrupperna har således sin 10:e gång v.46.

Prislista

Nedan kan du se aktuell prislista för 2019. Justering av priserna inför HT 2019 kan komma att ske. Priserna är kostnaden för kursen exkl. medlemskap.

Knattekurs
10ggr a’ 60 min
900:-
Ponnykurs
10ggr a’ 90 min
1 500:-
Körkurs
6ggr a’ 90 min
1 400:-
ridkueawe

Ponnykurs

tidigare Ridkurs (samma upplägg – nytt namn)

Våra Ponnykurser vänder sig till barn från 7 år och upp till ca. 12 års ålder då de allra flesta växer ur våra ponnier. På våra Ponnykurser får barnen sköta om och rida på gårdens B-ponnier.

Nivå
Kurserna vänder sig till elever som är helt nybörjare och som vill lära sig mer om hästar, hur man sköter om dem på bästa sätt och om ridning. Vi har även grupper för de som ridit hos oss 1 eller flera terminer.

Vi erbjuder kurser under vardagar (måndag-torsdag) samt under helgerna (lördag-söndag). Det är 2 elevgrupper/dag och tiderna för respektive grupp kan ses nedan:

Dag Grupp 1. Grupp 2.
Mån-Tor Kl. 16.45-18.15 Kl. 18.30-20.00
Lör-Sön Kl. 10.30-12.00 Kl. 12.15-13.45

 

Knattekurs

Våra Knattekurser vänder sig till de yngre barnen, från 3 års ålder upp till 6 års ålder. På Knattekurserna får barnen bekanta sig med gårdens Shetlandsponnier, gårdens minsta hästar.

Nivå
Nivån är från nybörjare till de som gått knattekurs hos oss 1 eller flera terminer. Ett naturligt steg efter knattekurs är sedan Ponnykurs när barnet har åldern inne.
Under knattekurserna är du som förälder med och leder hästen.

Vi erbjuder kurser under vardagar (måndag-torsdag) samt under helgerna (lördag-söndag). Det är 2 elevgrupper/dag och tiderna för respektive grupp kan ses nedan:

Dag Grupp 1. Grupp 2.
Mån-Tor Kl. 17.00-18.00 Kl. 18.15-19.15
Lör-Sön Kl. 11.30-12.30 Kl. 12.45-13.45

 

medlemskap

För samtliga deltagare på Årsta 4H:s kurser krävs medlemskap i Årsta 4H klubb. Medlemskapet gäller årsvis och krävs för att kursdeltagaren skall vara försäkrad. Mer info klicka här – Bli Medlem »

Mer än bara ridning

På våra Ponnykurser och Knattekurser får barnen lära sig att sköta om sin häst både före och efter ridpasset. Under Knattekurserna är tiden uppdelad på 30 min skötning, borsta hästen, sadla, tränsa och 30 min ridning.

Under våra Ponnykurser är tiden uppdelad så att 30 min är avsatt för sadla, tränsa och borsta hästen, mocka boxen om det behövs och 45-60 min är tänkt till ridpass.

Små grupper

Vi sätter säkerheten främst och vill att våra elever ska lära sig umgås med hästar på ett säkert sätt. Vi har 4-5 elever / 2 ledare.

Föräldrakurs

Inför varje ny termin har vi en obligatorisk föräldrakurs för dig som förälder / ansvarig vuxen som ska vara med ditt barn på Ponny- och/eller Knattekurs. Här får du som förälder lära dig grunderna i hästhantering och hästens språk, vilket vi tycker är viktigt alla närvarande vuxna på våra kurser kan.

Körkurs

Något som varit efterfrågat och som vi nu äntligen kör igång med är “Körkurs”. En kurs för dig som vill lära dig köra häst och vagn. Kursen vänder sig till dig som vuxit ur våra ponnier, och/eller är vuxen och vill umgås med hästar. Kanske en kurs att gå tillsammans, förälder-barn?

Förkunskap
Du behöver ingen tidigare ridkunskap däremot behöver du känna dig trygg runt hästar och kunna hantera hästen från marken. Önskas uppfriskning gällande grunderna i att leda, borsta hästen samt hästens språk kan detta ordnas. Se anmälan.

För kurstider, se nedan:

Vecka Dag Tid
20-25 Onsdagar Kl. 17.00-18.30