Innan du besöker gården
– Att tänka på!

Vad roligt att du funderar på att besöka oss på Årsta 4H gård. Innan besöket kan det vara bra att känna till lite saker. Skulle det uppstå frågor är du välkommen att kontakta oss. Du kan självklart också fråga vår personal på gården när du är på plats om du undrar över något.

Att besöka Årsta 4H Gård är gratis.
Detta är en av grundpelarna i 4H:s verksamhet och samhällsuppdrag.

Mata inte djuren

När man är på en 4H gård är det viktigt att man som besökare inte matar djuren. Gårdens personal ger djuren den mat de behöver. en del djur kan vara känsliga för mat eller godis de inte är vana vid och kan då bli sjuka.

Vill du vara med och mata djuren? – Boka in en “Foder-runda”

 

Gå in till djuren – fråga alltid personal!

Vill du komma djuren närmare? På Årsta 4H gård får man om inget annat anges under gårdens öppettider gå in och hälsa på kaninerna. För övriga djur är det viktigt att ni frågar personalen om lov. Under en del perioder på året har vi t.ex. bock & bagge hos getterna och fåren och då tillåts inte besökare gå in.

till hästarna och grisarna tillåts inga besökare i hagen.

 

Alltid en risk!

Det är viktigt att veta att det är på egen risk man går in till djuren, även om personal tillåter. Våra djur är aldrig elaka, men de kan bli rädda eller skrämda och i dessa situationer kan en olycka lätt ske.

 

Bli Medlem

Då är du försäkrad när du vistas på gården!

Välkommen till gården - bra att veta inför ditt besök!

In English – WATCH HERE!

Filmen är framtagen i samarbete med Statens Veterinärmedicinska Anstalt, SVA. Filmen riktar sig till alla åldrar och skildrar på ett enkelt sätt vikten av hygien samt hur man visar hänsyn och respekt till djuren som bor på gården.

Se gärna filmen med dina barn, förskoleklassen eller skolklassen inför ert besök på gården.

Fler språk

Filmen finns översatt till flera språk. Klicka på länkarna nedan för aktuellt språk.
Arabiska – KLICKA HÄR!
Dari – KLICKA HÄR!
Somaliska – KLICKA HÄR!
Tigrinja – KLICKA HÄR!

 

4H i samarbete med:

SVA_logo_v1_cmyk